Pagrindinis Socialinė žiniasklaida Kas yra „žymėjimas“ „Facebook“?
Socialinė žiniasklaida

Kas yra „žymėjimas“ „Facebook“?

Kas yra „žymėjimas“ „Facebook“?
Anonim

Sužinokite, kaip pažymėti nuotraukas ir konfigūruoti žymėjimo privatumo nustatymus

Image

  • „Instagram“
  • „Twitter“
  • „Pinterest“
  • Socialiniai tinklai
  • autorėElise Moreau

    Elise Moreau yra skaitmeninės rinkodaros, interneto turinio rašytoja ir copywritere. Nuo 2011 m. Ji apėmė internetinių svetainių tendencijas ir anksčiau.

    46

    46 žmonėms šis straipsnis buvo naudingas

    „Žymėjimas“ yra socialinė funkcija, prasidėjusi „Facebook“, apimanti draugo vardo prisegimą prie socialinės žiniasklaidos įrašo ar vaizdo internete.

    Iš pradžių „Facebook“ žymėjimas galėjo būti atliekamas tik su nuotraukomis. Tačiau šiandien žymėjimą galite įtraukti į bet kokį „Facebook“ įrašą.

    Žymėjimas iš esmės reiškia, kad draugo vardas pridedamas prie vieno iš jūsų įrašų. Tai padarė didelę prasmę tada, kai ji buvo skirta tik nuotraukoms, nes kiekvienas, įkėlęs nuotraukas, galėjo pažymėti savo draugus, kurie jose pasirodė, kad kiekvienam veidui suteiktų vardą.

    Kai pažymite ką nors įraše, sukuriate „specialų saitą“, kaip skelbia „Facebook“. Tai iš tikrųjų susieja asmens profilį su įrašu, o nuotraukoje pažymėtas asmuo apie tai visada informuojamas.

    Jei pažymėto vartotojo privatumo nustatymai yra vieši, įrašas bus rodomas asmeniniame profilyje ir draugų naujienų kanale. Tai gali pasirodyti jų laiko juostoje arba automatiškai, arba gavus patvirtinimą iš jų, atsižvelgiant į tai, kaip sukonfigūruoti jų žymų nustatymai, kuriuos aptarsime toliau.

    Žymos nustatymų konfigūravimas

    „Facebook“ yra visas skyrius, skirtas konfigūruoti jūsų laiko juostos nustatymus ir žymėjimą. Profilio viršuje ieškokite mažos rodyklės žemyn piktogramos, esančios šalia „Pagrindinis“ mygtuko viršuje, dešinėje, ir spustelėkite ją. Pasirinkite „ Nustatymai“, tada kairėje šoninėje juostoje spustelėkite „ Laiko juosta ir žymėjimas “. Pasirinkite Redaguoti nustatymus . Čia pamatysite daugybę žymėjimo parinkčių, kurias galite sukonfigūruoti.

    Peržiūrėkite įrašus, kuriuose draugai pažymi jus, kol jie pasirodo jūsų laiko juostoje ?: Nustatykite šią reikšmę Įjungta, jei nenorite, kad nuotraukos, kuriose jums buvo priskirta žyma, būtų rodomos jūsų pačių laiko plane prieš patvirtinant kiekvieną iš jų. Jei nenorite būti pažymėti, galite atmesti žymą. Tai gali būti naudinga funkcija norint išvengti netikėtų nuotraukų pasirodymo jūsų profilyje, kad visi jūsų draugai galėtų tai pamatyti.

    Kas gali pamatyti įrašus, kuriuose jūsų laiko plane yra pažymėti ?: Jei nustatysite tai visiems, tada kiekvienas jūsų profilį žiūrintis vartotojas galės pamatyti pažymėtas jūsų nuotraukas su nuotraukomis, net jei nesate su jomis draugais. Arba galite pasirinkti parinktį „Pasirinktinis“, kad tik artimi draugai ar net tik jūs vienas galėtumėte pamatyti pažymėtas nuotraukas.

    Peržiūrėkite žymas, kurias žmonės prideda prie jūsų pačių įrašų, prieš pažymėdami žymas „Facebook“ ?: Draugai gali pažymėti save ar jus nuotraukose, priklausančiose jūsų albumams. Jei norite, kad jie būtų patvirtinti arba atmesti, kol jie nebus rodomi tiesiogiai ir pasirodys jūsų laiko juostoje (taip pat ir jūsų draugų naujienų kanaluose), galite tai padaryti pasirinkdami Įjungti .

    Kai būsite pažymėti įraše, ką norite įtraukti į auditoriją, jei jo dar nėra ?: Žmonės, kuriems priskirta žyma, galės pamatyti įrašą, bet kiti žmonės, kuriems nepažymėta, laimėjo ' nebūtinai tai matyk. Jei norite, kad visi jūsų draugai ar pasirinktinė draugų grupė galėtų pamatyti kitų draugų įrašus, kuriuose jums priskirta žyma, net jei jie juose nebuvo pažymėti, galite nustatyti šią parinktį.

    Kas mato žymų pasiūlymus, kai įkeliamos nuotraukos, kurios atrodo kaip įkelta ?: Ši parinktis dar negalima rašant, tačiau tikimės, kad galėsite pasirinkti įprastas parinktis, pvz., Draugus, draugų draugus, visus ar pasirinktinis privatumo parinkčių nustatymas.

    Kaip pažymėti ką nors nuotraukoje ar įraše

    Pažymėti nuotrauką labai lengva. Peržiūrėdami nuotrauką „Facebook“, apačioje ieškokite parinkties „ Tag Photo“ . Spustelėkite nuotrauką (pvz., Draugo veidą), kad pradėtumėte žymėjimą.

    Turėtų būti pasirinktas išskleidžiamasis langas su jūsų draugų sąrašu, kad galėtumėte pasirinkti draugą arba įvesti jo vardą, kad jį greičiau rastumėte. Pasirinkite Baigta žymėti, kai baigsite žymėti visus savo draugus nuotraukoje. Galite pridėti pasirinkties vietą arba redaguoti bet kada.

    Jei norite ką nors pažymėti įprastame „Facebook“ įraše ar net įrašo komentare, viskas, ką jums reikia padaryti, įveskite „ @“ simbolį ir tada pradėkite rašyti vartotojo vardą, kurį norite pažymėti, tiesiai šalia simbolio be tarpų.

    Panašiai kaip nuotraukų žymėjimas, įprastame įraše įvedus „@name“, bus rodomas išskleidžiamasis langelis su žmonių, kuriems siūloma priskirti žymą, sąrašu. Tai galite padaryti ir komentarų skiltyse. Verta paminėti, kad „Facebook“ suteikia jums galimybę pažymėti žmones, su kuriais nesate draugai, jei komentaruose kalbatės ir norite, kad jie matytų jūsų komentarą.

    Kaip pašalinti nuotraukų žymą

    Galite pašalinti žymę, kurią jums kažkas davė, peržiūrėdami nuotrauką, apačioje pasirinkdami Parinktys ir pasirinkę Pranešti / pašalinti žymą . Dabar galite pasirinkti iš dviejų variantų.

    Noriu pašalinti žymą: pažymėkite šį langelį, jei norite pašalinti žymą iš savo profilio ir nuotraukos.

    Paprašykite, kad nuotrauka būtų pašalinta iš „Facebook“: Jei manote, kad ši nuotrauka niekaip netinkama, galite apie ją pranešti „Facebook“, kad jie galėtų nuspręsti, ar ją reikia pašalinti.

    Kaip pašalinti pašto žymą

    Jei norite pašalinti žymą iš įrašo arba iš jo komentaro, kurį palikote jame, galite tiesiog tai padaryti redaguodami. Tiesiog spustelėkite rodyklės žemyn mygtuką, esantį viršutiniame dešiniajame jūsų skelbimo kampe, ir pasirinkite žemiau esantį Redaguoti įrašą, kad galėtumėte jį redaguoti ir išimti žymą. Jei tai komentaras, kurį palikote įrašui, iš kurio norite pašalinti žymą, tą patį galite padaryti spustelėję rodyklę žemyn, esančią konkretaus komentaro viršuje, dešinėje, ir pasirinkę Redaguoti .

    Norėdami gauti daugiau informacijos apie „Facebook“ nuotraukų žymėjimą, galite apsilankyti oficialiame „Facebook“ žinyno puslapyje, kuris gali padėti atsakyti į bet kokius daugiau klausimų apie nuotraukų žymėjimą.